sorularınız
Sıkça sorulan sorular
Vize Nasıl Alınır ?
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Veya Akademi bu süreci sizin adınıza yönetir ve takip eder.
Yurt dışında eğitim?
Yurtdışında üniversite okumak üniversite okurken yabancı dilini geliştirmek isteyenler için sunulabilecek birçok alternatif ülke vardır. Bu ülkeler arasında en çok tercih edilenler şunlardır;
- İngiltere
- Amerika
- Kanada
- Polonya
- Ukrayna
- İtalya
- Malta
- Almanya
Yurt dışında üniversiteye kayıt için istenilen genel evraklar:
- Lise ya da üniversite diploması (Yüksek lisans için üniversite diploması şart)
- İngilizce transkript
- İlgili üniversitenin Online başvuru formu
- Motivasyon mektubu
- Referans mektupları (3 adet yeterli)
- Finansal dökümler
- TOEFL ve ILETS sınav skorları
- SAT skoru (bazı üniversiteler istemeyebilir)
**Eğer öğrenci yukarıdaki şartların hiçbirini tam olarak sağlamıyorsa öğrenci bu durumda yurtdışında Pathway programları (Hazırlık Programı) vasıtası ile yerleşim yapılabilir.
***Eğer öğrencilerin not ortalaması uygun ancak sadece İngilizce yeterliliği yok ise yurtdışındaki üniversitelere şartlı kabul ile alınır. Şartlı kabulde öğrencinin İngilizce seviyesi kabul alacak şekilde geliştirilir.
BİR ÜLKENİN HANGİ TEMSİLCİLİĞİNDEN VİZE ALABİLİRİM?
Uluslararası kural; vize başvurunuzu daimi ikametinizin olduğu yerden yapmanızdır. .
Bir ülkenin Türkiye’de birden çok Başkonsolosluk ve Konsolosluğu var ise, vize başvurunuzu ikametinizin bulunduğu yere yakın olan temsilciliğe yapmanız gerekir. Bu hususu da ilgili temsilcilikten önceden öğrenmenizde yarar vardır.
Bir ülkeye hangi yabancının girebileceğine karar vermek, uluslararası hukuka göre, o devletin egemenlik yetkilerindendir. Bu husus, tartışılmaz temel bir kuraldır. Devletler ülkelerine hangi yabancıların girebileceğini kendi ulusal çıkarlarına göre belirlerler. Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, NASIL İTİRAZ EDEBİLİRİM?
Vize Başvurusunun reddine itiraz öncelikle vizeyi reddeden temsilciliğe yazılı olarak müracaatla yapılmaktadır. Herhangi olumlu bir yanıt alınamaması halinde, itiraz için yargı yoluna başvurmak mümkündür. Ancak vize reddinde yargı yolunun açık olduğu ülkeler sayıca fazla değildir. Ayrıca, genelde uzun zaman alan mahkeme süreci sonunda mahkemenin devlet aleyhine sonuçlanma olasılığı zayıftır. Diğer önemli bir husus, bir devletin yasaları yargı yolunu vize müracaatçısının itirazı için açık tutuyorsa, bu davaya o devletin mahkemeleri bakacaktır. Dolayısıyla, o ülkenin bir avukatını tutmanız gerekmektedir.